Security+ Multiple Choice Question and Answers (92 Questions)

Comptia Security Certification MCQ Questions Answers Techhyme

CompTIA Security+ is a global certification that validates the baseline skills necessary to perform core security functions and pursue an IT security career.

Also Read:

CompTIA Security+ is the first security certification a candidate should earn. It establishes the core knowledge required of any cybersecurity role and provides a springboard to intermediate-level cybersecurity jobs. Security+ incorporates best practices in hands-on troubleshooting, ensuring candidates have practical security problem-solving skills required to:

1) Which of the following would a security specialist be able to determine upon examination of a server’s certificate?

A. CA public key
B. Server private key
C. CSR
D. OID

Answer: D

2) A security analyst is diagnosing an incident in which a system was compromised from an external IP address. The socket identified on the firewall was traced to 207.46.130.0:6666. Which of the following should the security analyst  do to determine if the compromised system still has an active connection?

A. tracert
B. netstat
C. ping
D. nslookup

Answer: B

3) Multiple organizations operating in the same vertical want to provide seamless wireless access for their employees as they visit the other organizations. Which of the following should be implemented if all the organizations use the native 802.1x client on their mobile devices?

A. Shibboleth
B. RADIUS federation
C. SAML
D. OAuth
E. OpenID connect

Answer: B

4) Which of the following BEST describes an important security advantage yielded by implementing vendor diversity?

A. Sustainability
B. Homogeneity
C. Resiliency
D. Configurability

Answer: C

5) In a corporation where compute utilization spikes several times a year, the Chief Information Officer (CIO) has requested a cost-effective architecture to handle the variable capacity demand. Which of the following characteristics BEST describes what the CIO has requested?

A. Elasticity
B. Scalability
C. High availability
D. Redundancy

Answer: A

6) A security engineer is configuring a system that requires the X.509 certificate information to be pasted into a form field inBase64 encoded format to import it into the system. Which of the following certificate formats should the engineer use to obtain the information in the required format?

A. PFX
B. PEM
C. DER
D. CER

Answer: B

7) Which of the following attacks specifically impact data availability?

A. DDoS
B. Trojan
C. MITM
D. Rootkit

Answer: A

8) A security analyst is hardening a server with the directory services role installed. The analyst must ensure LDAP traffic cannot be monitored or sniffed and maintains compatibility with LDAP clients. Which of the following should the analyst implement to meet these requirements? (Select two.)

A. Generate an X.509-compliant certificate that is signed by a trusted CA.
B. Install and configure an SSH tunnel on the LDAP server.
C. Ensure port 389 is open between the clients and the servers using the communication.
D. Ensure port 636 is open between the clients and the servers using the communication.
E. Remote the LDAP directory service role from the server.

Answer: A, D

9) Which of the following threat actors is MOST likely to steal a company’s proprietary information to gain a market edge and reduce time to market?

A. Competitor
B. Hacktivist
C. Insider
D. Organized crime.

Answer: A

10) A penetration tester is crawling a target website that is available to the public. Which of the following represents the actions the penetration tester is performing?

A. URL hijacking
B. Reconnaissance
C. White box testing
D. Escalation of privilege

Answer: B

11) Which of the following characteristics differentiate a rainbow table attack from a brute force attack? (Select two.)

A. Rainbow table attacks greatly reduce compute cycles at attack time.
B. Rainbow tables must include precomputed hashes.
C. Rainbow table attacks do not require access to hashed passwords.
D. Rainbow table attacks must be performed on the network.
E. Rainbow table attacks bypass maximum failed login restrictions.

Answer: B, E

12) Which of the following best describes routine in which semicolons, dashes, quotes, and commas are removed from a string?

A. Error handling to protect against program exploitation
B. Exception handling to protect against XSRF attacks.
C. Input validation to protect against SQL injection.
D. Padding to protect against string buffer overflows.

Answer: C

13) A security analyst wishes to increase the security of an FTP server. Currently, all traffic to the FTP server is unencrypted. Users connecting to the FTP server use a variety of modern FTP client software. The security analyst wants to keep the same port and protocol, while also still allowing unencrypted connections. Which of the following would BEST accomplish these goals?

A. Require the SFTP protocol to connect to the file server.
B. Use implicit TLS on the FTP server.
C. Use explicit FTPS for connections.
D. Use SSH tunneling to encrypt the FTP traffic.

Answer: C

14) Which of the following explains why vendors publish MD5 values when they provide software patches for their customers to download over the Internet?

A. The recipient can verify integrity of the software patch.
B. The recipient can verify the authenticity of the site used to download the patch.
C. The recipient can request future updates to the software using the published MD5 value.
D. The recipient can successfully activate the new software patch.

Answer: A

15) Which of the following vulnerabilities would occur if this is executed?

Refer to the following code:
public class rainbow {
public static void main (string[] args){
object blue=null;
blue.hashcode();}
}

A. Page exception
B. Pointer deference
C. Null Pointer Exception
D. Missing null check

Answer: D

16) Multiple employees receive an email with a malicious attachment that begins to encrypt their hard drives and mapped shares on their devices when it is opened. The network and security teams perform the following actions:
Shut down all network shares.
Run an email search identifying all employees who received the malicious message.
Reimage all devices belonging to users who opened the attachment.
Next, the teams want to re-enable the network shares. Which of the following BEST describes this phase of the incident response process?

A. Eradication
B. Containment
C. Recovery
D. Lessons learned

Answer: C

17) An organization has determined it can tolerate a maximum of three hours of downtime. Which of the following has been specified?

A. RTO
B. RPO
C. MTBF
D. MTTR

Answer: A

18) Which of the following types of keys is found in a key escrow?

A. Public
B. Private
C. Shared
D. Session

Answer: B

19) Despite having implemented password policies, users continue to set the same weak passwords and reuse old passwords. Which of the following technical controls would help prevent these policy violations? (Select two.)

A. Password expiration
B. Password length
C. Password complexity
D. Password history
E. Password lockout

Answer: C, D

20) Which of the following types of cloud infrastructures would allow several organizations with similar structures and interests to realize the benefits of shared storage and resources?

A. Private
B. Hybrid
C. Public
D. Community

Answer: D

21) A company is currently using the following configuration:
– IAS server with certificate-based EAP-PEAP and MSCHAP
– Unencrypted authentication via PAP
A security administrator needs to configure a new wireless setup with the following configurations:
– PAP authentication method
– PEAP and EAP provide two-factor authentication
Which of the following forms of authentication are being used? (Select two.)

A. PAP
B. PEAP
C. MSCHAP
D. PEAP- MSCHAP
E. EAP
F. EAP-PEAP

Answer: A, C

22) An auditor wants to test the security posture of an organization by running a tool that will display the following Which of the following commands should be used?
JIMS <00> UNIQUE Registered
WORKGROUP<00> GROUP Registered
JIMS <00> UNIQUE Registered

A. nbtstat
B. nc
C. arp
D. ipconfig

Answer: A

23) A company determines that it is prohibitively expensive to become compliant with new credit card regulations. Instead, the company decides to purchase insurance to cover the cost of any potential loss. Which of the following is the company doing?

A. Transferring the risk
B. Accepting the risk
C. Avoiding the risk
D. Migrating the risk

Answer: A

24) A company is using a mobile device deployment model in which employees use their personal devices for work at their own discretion. Some of the problems the company is encountering include the following:
– There is no standardization.
– Employees ask for reimbursement for their devices.
– Employees do not replace their devices often enough to keep them running efficiently.
– The company does not have enough control over the devices.
Which of the following is a deployment model that would help the company overcome these problems?

A. BYOD
B. VDI
C. COPE
D. CYOD

Answer: D

25) A botnet has hit a popular website with a massive number of GRE-encapsulated packets to perform a DDoS attack. News outlets discover a certain type of refrigerator was exploited and used to send outbound packets to the website that crashed. To which of the following categories does the refrigerator belong?

A. SoC
B. ICS
C. IoT
D. MFD

Answer: C

26) Users report the following message appears when browsing to the company’s secure site: This website cannot be trusted. Which of the following actions should a security analyst take to resolve these messages? (Select two.)

A. Verify the certificate has not expired on the server.
B. Ensure the certificate has a .pfx extension on the server.
C. Update the root certificate into the client computer certificate store.
D. Install the updated private key on the web server.
E. Have users clear their browsing history and relaunch the session.

Answer: A, C

27) When trying to log onto a company’s new ticketing system, some employees receive the following message: Accessdenied: too many concurrent sessions. The ticketing system was recently installed on a small VM with only the recommended hardware specifications. Which of the following is the MOST likely cause for this error message?

A. Network resources have been exceeded.
B. The software is out of licenses.
C. The VM does not have enough processing power.
D. The firewall is misconfigured.

Answer: C

28) Joe, an employee, wants to show his colleagues how much he knows about smartphones. Joe demonstrates a free movie application that he installed from a third party on his corporate smartphone. Joe’s colleagues were unable to find the application in the app stores. Which of the following allowed Joe to install the application? (Select two.)

A. Near-field communication.
B. Rooting/jailbreaking
C. Ad-hoc connections
D. Tethering
E. Sideloading

Answer: B, E

29) Which of the following can be provided to an AAA system for the identification phase?

A. Username
B. Permissions
C. One-time token
D. Private certificate

Answer: A

30) Which of the following implements two-factor authentication?

A. A phone system requiring a PIN to make a call
B. At ATM requiring a credit card and PIN
C. A computer requiring username and password
D. A datacenter mantrap requiring fingerprint and iris scan

Answer: B

31) Malicious traffic from an internal network has been detected on an unauthorized port on an application server. Which of the following network-based security controls should the engineer consider implementing?

A. ACLs
B. HIPS
C. NAT
D. MAC filtering

Answer: A

32) A network administrator wants to implement a method of securing internal routing. Which of the following should the administrator implement?

A. DMZ
B. NAT
C. VPN
D. PAT

Answer: C

33) A security administrator is developing controls for creating audit trails and tracking if a PHI data breach is to occur. The administrator has been given the following requirements:
– All access must be correlated to a user account.
– All user accounts must be assigned to a single individual.
– User access to the PHI data must be recorded.
– Anomalies in PHI data access must be reported.
– Logs and records cannot be deleted or modified.
Which of the following should the administrator implement to meet the above requirements? (Select three.)

A. Eliminate shared accounts.
B. Create a standard naming convention for accounts.
C. Implement usage auditing and review.
D. Enable account lockout thresholds.
E. Copy logs in real time to a secured WORM drive.
F. Implement time-of-day restrictions.
G. Perform regular permission audits and reviews.

Answer: A, C, G

34) Which of the following encryption methods does PKI typically use to securely protect keys?

A. Elliptic curve
B. Digital signatures
C. Asymmetric
D. Obfuscation

Answer: C

35) An organization is using a tool to perform a source code review. Which of the following describes the case in which the tool incorrectly identifies the vulnerability?

A. False negative
B. True negative
C. False positive
D. True positive

Answer: C

36) A department head at a university resigned on the first day of the spring semester. It was subsequently determined that the department head deleted numerous files and directories from the server-based home directory while the campus was closed. Which of the following policies or procedures could have prevented this from occurring?

A. Time-of-day restrictions
B. Permission auditing and review
C. Offboarding
D. Account expiration

Answer: C

37) A database backup schedule consists of weekly full backups performed on Saturday at 12:00 a.m. and daily differential backups also performed at 12:00 a.m. If the database is restored on Tuesday afternoon, which of the following is the number of individual backups that would need to be applied to complete the database recovery?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer: B

38) Which of the following security controls does an iris scanner provide?

A. Logical
B. Administrative
C. Corrective
D. Physical
E. Detective
F. Deterrent

Answer: D

39) As part of a new industry regulation, companies are required to utilize secure, standardized OS settings. A technical must ensure the OS settings are hardened. Which of the following is the BEST way to do this?

A. Use a vulnerability scanner.
B. Use a configuration compliance scanner.
C. Use a passive, in-line scanner.
D. Use a protocol analyzer.

Answer: B

40) A user has attempted to access data at a higher classification level than the user’s account is currently authorized to access. Which of the following access control models has been applied to this user’s account?

A. MAC
B. DAC
C. RBAC
D. ABAC

Answer: A

41) A security consultant discovers that an organization is using the PCL protocol to print documents, utilizing the default driver and print settings. Which of the following is the MOST likely risk in this situation?

A. An attacker can access and change the printer configuration.
B. SNMP data leaving the printer will not be properly encrypted.
C. An MITM attack can reveal sensitive information.
D. An attacker can easily inject malicious code into the printer firmware.
E. Attackers can use the PCL protocol to bypass the firewall of client computers.

Answer: B

42) An organization finds that most help desk calls are regarding account lockout due to a variety of applications running on different systems. Management is looking for a solution to reduce the number of account lockouts while improving security. Which of the following is the BEST solution for this organization?

A. Create multiple application accounts for each user.
B. Provide secure tokens.
C. Implement SSO.
D. Utilize role-based access control.

Answer: C

43) When performing data acquisition on a workstation, which of the following should be captured based on memory volatility? (Select two.)

A. USB-attached hard disk
B. Swap/pagefile
C. Mounted network storage
D. ROM
E. RAM

Answer: B, E

44) Ann, a security administrator, has been instructed to perform fuzz-based testing on the company’s applications. Which of the following best describes what she will do?

A. Enter random or invalid data into the application in an attempt to cause it to fault
B. Work with the developers to eliminate horizontal privilege escalation opportunities
C. Test the applications for the existence of built-in- back doors left by the developers
D. Hash the application to verify it won’t cause a false positive on the HIPS

Answer: A

45) An attacker compromises a public CA and issues unauthorized X.509 certificates for Company.com. In the future,Company.com wants to mitigate the impact of similar incidents. Which of the following would assist Company.com with its goal?

A. Certificate pinning
B. Certificate stapling
C. Certificate chaining
D. Certificate with extended validation

Answer: A

46) A systems administrator is attempting to recover from a catastrophic failure in the datacenter. To recover the domain controller,the systems administrator needs to provide the domain administrator credentials. Which of the following account types is the systems administrator using?

A. Shared account
B. Guest account
C. Service account
D. User account

Answer: C

47) A network administrator at a small office wants to simplify the configuration of mobile clients connecting to an encrypted wireless network. Which of the following should be implemented in the administrator does not want to provide the wireless password or he certificate to the employees?

A. WPS
B. 802.1x
C. WPA2-PSK
D. TKIP

Answer: A

48) When connected to a secure WAP, which of the following encryption technologies is MOST likely to be configured when connecting to WPA2-PSK?

A. DES
B. AES
C. MD5
D. WEP

Answer: B

49) A company has a data classification system with definitions for “Private” and “Public”. The company’s security policy outlines how data should be protected based on type. The company recently added the data type “Proprietary”. Which of the following is the MOST likely reason the company added this data type?

A. Reduced cost
B. More searchable data
C. Better data classification
D. Expanded authority of the privacy officer

Answer: C

50) When configuring settings in a mandatory access control environment, which of the following specifies the subjects that can access specific data objects?

A. Owner
B. System
C. Administrator
D. User

Answer: C

51) A high-security defense installation recently begun utilizing large guard dogs that bark very loudly and excitedly at the slightest provocation. Which of the following types of controls does this BEST describe?

A. Deterrent
B. Preventive
C. Detective
D. Compensating

Answer: A

52) A company’s user lockout policy is enabled after five unsuccessful login attempts. The help desk notices a user is repeatedly locked out over the course of a workweek. Upon contacting the user, the help desk discovers the user is on vacation and does not have network access. Which of the following types of attacks are MOST likely occurring? (Select two.)

A. Replay
B. Rainbow tables
C. Brute force
D. Pass the hash
E. Dictionary

Answer: C, E

53) Ann. An employee in the payroll department, has contacted the help desk citing multiple issues with her device, including:
– Slow performance
– Word documents, PDFs, and images no longer opening
– A pop-up
Ann states the issues began after she opened an invoice that a vendor emailed to her. Upon opening the invoice, she had to click several security warnings to view it in her word processor. With which of the following is the device MOST likely infected?

A. Spyware
B. Crypto-malware
C. Rootkit
D. Backdoor

Answer: D

54) A company is terminating an employee for misbehavior. Which of the following steps is MOST important in the process of disengagement from this employee?

A. Obtain a list of passwords used by the employee.
B. Generate a report on outstanding projects the employee handled.
C. Have the employee surrender company identification.
D. Have the employee sign an NDA before departing.

Answer: C

55) A company is developing a new secure technology and requires computers being used for development to be isolated. Which of the following should be implemented to provide the MOST secure environment?

A. A perimeter firewall and IDS
B. An air gapped computer network
C. A honeypot residing in a DMZ
D. An ad hoc network with NAT
E. A bastion host

Answer: B

56) Which of the following is an important step to take BEFORE moving any installation packages from a test  environment to production?

A. Roll back changes in the test environment
B. Verify the hashes of files
C. Archive and compress the files
D. Update the secure baseline

Answer: B

57) A user clicked an email link that led to a website than infected the workstation with a virus. The virus encrypted all the network shares to which the user had access. The virus was not deleted or blocked by the company’s email filter, website filter, or antivirus. Which of the following describes what occurred?

A. The user’s account was over-privileged.
B. Improper error handling triggered a false negative in all three controls.
C. The email originated from a private email server with no malware protection.
D. The virus was a zero-day attack.

Answer: D

58) An organization wishes to provide better security for its name resolution services. Which of the following technologies BEST supports the deployment of DNSSEC at the organization?

A. LDAP
B. TPM
C. TLS
D. SSL
E. PKI

Answer: C

59) A company hires a consulting firm to crawl its Active Directory network with a non-domain account looking for unpatched systems. Actively taking control of systems is out of scope, as is the creation of new administrator accounts. For which of the following is the company hiring the consulting firm?

A. Vulnerability scanning
B. Penetration testing
C. Application fuzzing
D. User permission auditing

Answer: A

60) An administrator is replacing a wireless router. The configuration of the old wireless router was not documented before it stopped functioning. The equipment connecting to the wireless network uses older legacy equipment that was manufactured prior to the release of the 802.11i standard. Which of the following configuration options should the administrator select for the new wireless router?

A. WPA+CCMP
B. WPA2+CCMP
C. WPA+TKIP
D. WPA2+TKIP

Answer: C

61) An application team is performing a load-balancing test for a critical application during off-hours and has requested access to the load balancer to review which servers are up without having the administrator on call. The security analyst is hesitant to give the application team full access due to other critical applications running on the load balancer. Which of the following is the BEST solution for security analyst to process the request?

A. Give the application team administrator access during off-hours.
B. Disable other critical applications before granting the team access.
C. Give the application team read-only access.
D. Share the account with the application team.

Answer: C

62) Which of the following cryptographic attacks would salting of passwords render ineffective?

A. Brute force
B. Dictionary
C. Rainbow tables
D. Birthday

Answer: C

63) A security analyst is hardening an authentication server. One of the primary requirements is to ensure there is mutual authentication and delegation. Given these requirements, which of the following technologies should the analyst recommend and configure?

A. LDAP services
B. Kerberos services
C. NTLM services
D. CHAP services

Answer: B

64) Two users need to send each other emails over unsecured channels. The system should support the principle of non repudiation. Which of the following should be used to sign the user’s certificates?

A. RA
B. CA
C. CRL
D. CSR

Answer: B

65) Which of the following attack types BEST describes a client-side attack that is used to manipulate an HTML iframe with JavaScript code via a web browser?

A. Buffer overflow
B. MITM
C. XSS
D. SQLi

Answer: C

66) An incident responder receives a call from a user who reports a computer is exhibiting symptoms consistent with a malware infection. Which of the following steps should the responder perform NEXT?

A. Capture and document necessary information to assist in the response.
B. Request the user capture and provide a screenshot or recording of the symptoms.
C. Use a remote desktop client to collect and analyze the malware in real time.
D. Ask the user to back up files for later recovery.

Answer: A

67) A senior incident response manager receives a call about some external IPs communicating with internal computers during offhours. Which of the following types of malware is MOST likely causing this issue?

A. Botnet
B. Ransomware
C. Polymorphic malware
D. Armored virus

Answer: A

68) Which of the following technologies employ the use of SAML? (Select two.)

A. Single sign-on
B. Federation
C. LDAP
D. Secure token
E. RADIUS

Answer: A, B

69) Which of the following specifically describes the exploitation of an interactive process to access otherwise restricted areas of the OS?

A. Privilege escalation
B. Pivoting
C. Process affinity
D. Buffer overflow

70) Which of the following network vulnerability scan indicators BEST validates a successful, active scan?

A. The scan job is scheduled to run during off-peak hours.
B. The scan output lists SQL injection attack vectors.
C. The scan data identifies the use of privileged-user credentials.
D. The scan results identify the hostname and IP address.

Answer: B

71) An analyst wants to implement a more secure wireless authentication for office access points. Which of the following technologies allows for encrypted authentication of wireless clients over TLS?

A. PEAP
B. EAP
C. WPA2
D. RADIUS

Answer: A

72) When systems, hardware, or software are not supported by the original vendor, it is a vulnerability known as:

A. system sprawl
B. end-of-life systems
C. resource exhaustion
D. a default configuration

Answer: B

73) A company has three divisions, each with its own networks and services. The company decides to make its secure web portal accessible to all employees utilizing their existing usernames and passwords. The security administrator has elected to use SAML to support authentication. In this scenario, which of the following will occur when users try to authenticate to the portal? (Select two.)

A. The portal will function as a service provider and request an authentication assertion.
B. The portal will function as an identity provider and issue an authentication assertion.
C. The portal will request an authentication ticket from each network that is transitively trusted.
D. The back-end networks will function as an identity provider and issue an authentication assertion.
E. The back-end networks will request authentication tickets from the portal, which will act as the third-party service provider authentication store.
F. The back-end networks will verify the assertion token issued by the portal functioning as the identity provider.

Answer: C, D

74) Which of the following is the BEST explanation of why control diversity is important in a defense-in-depth architecture?

A. Social engineering is used to bypass technical controls, so having diversity in controls minimizes the risk of demographic exploitation
B. Hackers often impact the effectiveness of more than one control, so having multiple copies of individual controls provides redundancy
C. Technical exploits to defeat controls are released almost every day; control diversity provides overlapping protection.
D. Defense-in-depth relies on control diversity to provide multiple levels of network hierarchy that allow user domain Segmentation

Answer: D

75) A system administrator wants to provide balance between the security of a wireless network and usability. The administrator is concerned with wireless encryption compatibility of older devices used by some employees. Which of the following would provide strong security and backward compatibility when accessing the wireless network?

A. Open wireless network and SSL VPN
B. WPA using a pre shared key
C. WPA2 using a RADIUS back-end for 802.1x authentication
D. WEP with a 40-bit key

Answer: B

76) In terms of encrypting data, which of the following is BEST described as a way to safeguard password data by adding random data to it in storage?

A. Using salt
B. Using hash algorithms
C. Implementing elliptical curve
D. Implementing PKI

Answer: A

77) A system administrator wants to provide for and enforce wireless access accountability during events where external speakers are invited to make presentations to a mixed audience of employees and non-employees. Which of the following should the administrator implement?

A. Shared accounts
B. Preshared passwords
C. Least privilege
D. Sponsored guest

Answer: D

78) Which of the following would MOST likely appear in an uncredentialed vulnerability scan?

A. Self-signed certificates
B. Missing patches
C. Auditing parameters
D. Inactive local accounts

Answer: D

79) When identifying a company’s most valuable assets as part of a BIA, which of the following should be the FIRST  priority?

A. Life
B. Intellectual property
C. Sensitive data
D. Public reputation

Answer: A

80) An organization needs to implement a large PKI. Network engineers are concerned that repeated transmission of the OCSP will impact network performance. Which of the following should the security analyst recommend is lieu of an OCSP?

A. CSR
B. CRL
C. CA
D. OID

Answer: B

81) When considering a third-party cloud service provider, which of the following criteria would be the BEST to include in the security assessment process? (Select two.)

A. Use of performance analytics
B. Adherence to regulatory compliance
C. Data retention policies
D. Size of the corporation
E. Breadth of applications support

Answer: B, C

82) Which of the following occurs when the security of a web application relies on JavaScript for input validation?

A. The integrity of the data is at risk.
B. The security of the application relies on antivirus.
C. A host-based firewall is required.
D. The application is vulnerable to race conditions.

Answer: A

83) An organization’s file server has been virtualized to reduce costs. Which of the following types of backups would be MOST appropriate for the particular file server?

A. Snapshot
B. Full
C. Incremental
D. Differential

Answer: C

84) A wireless network uses a RADIUS server that is connected to an authenticator, which in turn connects to a supplicant. Which of the following represents the authentication architecture in use?

A. Open systems authentication
B. Captive portal
C. RADIUS federation
D. 802.1x

Answer: D

85) An employer requires that employees use a key-generating app on their smartphones to log into corporate applications. In terms of authentication of an individual, this type of access policy is BEST defined as:

A. Something you have.
B. Something you know.
C. Something you do.
D. Something you are.

Answer: A

86) Adhering to a layered security approach, a controlled access facility employs security guards who verify the authorization of all personnel entering the facility. Which of the following terms BEST describes the security control being employed?

A. Administrative
B. Corrective
C. Deterrent
D. Compensating

Answer: A

87) A security analyst is hardening a web server, which should allow a secure certificate-based session using the organization’s PKI infrastructure. The web server should also utilize the latest security techniques and standards. Given this set of requirements, which of the following techniques should the analyst implement to BEST meet these requirements? (Select two.)

A. Install an X- 509-compliant certificate.
B. Implement a CRL using an authorized CA.
C. Enable and configure TLS on the server.
D. Install a certificate signed by a public CA.
E. Configure the web server to use a host header.

Answer: A, C

88) A manager wants to distribute a report to several other managers within the company. Some of them reside in remote locations that are not connected to the domain but have a local server. Because there is sensitive data within the report and the size of the report is beyond the limit of the email attachment size, emailing the report is not an option. Which of the following protocols should be implemented to distribute the report securely? (Select three.)

A. S/MIME
B. SSH
C. SNMPv3
D. FTPS
E. SRTP
F. HTTPS
G. LDAPS

Answer: B, D, F

89) Which of the following must be intact for evidence to be admissible in court?

A. Chain of custody
B. Order of volatility
C. Legal hold
D. Preservation

Answer: A

90) A vulnerability scanner that uses its running service’s access level to better assess vulnerabilities across multiple assets within an organization is performing a:

A. Credentialed scan.
B. Non-intrusive scan.
C. Privilege escalation test.
D. Passive scan.

Answer: A

91) Which of the following cryptography algorithms will produce a fixed-length, irreversible output?

A. AES
B. 3DES
C. RSA
D. MD5

Answer: D

92) technician suspects that a system has been compromised. The technician reviews the following log entry:
WARNING- hash mismatch: C:\Window\SysWOW64\user32.dll
WARNING- hash mismatch: C:\Window\SysWOW64\kernel32.dll
Based solely ono the above information, which of the following types of malware is MOST likely installed on the system?

A. Rootkit
B. Ransomware
C. Trojan
D. Backdoor

Answer: A

Leave a Reply