TOGAF – Multiple Choice Questions with Answers – Part 4

TOGAF questions techhyme

Although all of the TOGAF documentation works together as a whole, it is expected that organizations will customize it during adoption, and deliberately choose some elements, customize some, exclude some, and create others. For example, an organization may wish to adopt the TOGAF metamodel, but elect not to use any of the guidance on how to develop an in-house Technology Architecture because they are heavy consumers of cloud and Open Platform 3.0.

Also Read:

Question: 136 In which phase of the ADM cycle do building blocks become implementation-specific?

A. Phase A
B. Phase B
C. Phase C
D. Phase D
E. Phase E

Answer: E

Question: 137 According to TOGAF, which of the following best describes the purpose of an Architecture Definition Document?

A. To act as a deliverable container for artifacts created during a project
B. To ensure that architecture information is communicated to the right stakeholders at the right time
C. To govern the architecture throughout its implementation process
D. To provide a high-level view of the end architecture product
E. To show progression of change from the Baseline Architecture to the Target Architecture

Answer: A

Question: 138 Complete the sentence: Building Blocks that are viewed as being at the left-hand side of the Solutions Continuum are known as________.

A. Common Systems Solutions
B. Foundation Solutions
C. Industry Solutions
D. Organization-Specific Solutions
E. Strategic Solutions

Answer: B

Question: 139 Which of the following best describes the TOGAF Architecture Governance Framework?

A. An approach to ensure the effectiveness of an organization’s architectures
B. An architecture of building blocks and corresponding standards, together with associated graphics
C. An example set of Architecture Principles
D. A reference model that includes information provider applications and brokering applications
E. A model intended to assist with the release management of the TOGAF specification itself

Answer: A

Question: 140 Complete the sentence. The Enterprise Continuum provides methods for classifying architecture artifacts as they evolve from.

A. Foundation Architectures to re-usable architecture assets
B. generic architectures to Oganization-Specific Architectures
C. generic solutions to Industry Models
D. generic architectures to reusable Solution Building Blocks
E. Solutions Architectures to Solution Building Blocks

Answer: B

Question: 141 Which of the following describes an objective of Phase F: Migration Planning Phase?

A. Develop a Target Technology Architecture
B. Consolidate the Gap Analysis results from Phases B through D
C. Generate and gain consensus on an initial Architecture Roadmap
D. Coordinate the Implementation and Migration Plan with other frameworks
E. Operate the governance framework and manage an architecture contract

Answer: D

Question: 142 Complete the sentence. TOGAF covers the development of four architecture domains, Application, Business, Data and__________.

A. Capability
B. Segment
C. Technology
D. Transition
E. Vision

Answer: C

Question: 143 Which of the following best describes a purpose of the Gap Analysis technique?

A. To catch errors in a project architecture early
B. To guide decision making throughout the enterprise
C. To help identify and understand business requirements
D. To highlight shortfalls between the baseline and target architectures
E. To mitigate risk when implementing an architecture project

Answer: D

Question: 144 According to TOGAF, which of the following define general rules and guidelines for the use of assets across the enterprise?

A. Architecture principles
B. Business scenarios
C. Functional Requirements
D. Procurement policies
E. Stakeholder concerns

Answer: A

Question: 145 Which ADM Phase includes obtaining approval for the Statement of Architecture Work?

A. Preliminary Phase
B. Phase A: Architecture Vision
C. Phase B: Business Architecture
D. Phase F: Migration Planning
E. Phase G: Implementation Governance

Answer: B

Question: 146 Which section of the TOGAF template for Architecture Principles highlights the requirements for carrying out the principle?

A. Implications
B. Name
C. Rationale
D. Statement

Answer: A

Question: 147 TOGAF uses a version numbering convention to illustrate the evolution of the Baseline and Target Architecture Definitions. Which version number in this convention indicates a high-level outline of the architecture?

A. Version 1.0
B. Version 0.9
C. Version 0.5
D. Version 1.5
E. Version 0.1

Answer: E

Question: 148 In which ADM phase is the goal to ensure that the architecture achieves its original target business value?

A. Phase E
B. Phase F
C. Phase G
D. Phase H
E. Preliminary Phase

Answer: D

Question: 149 Which ADM phase starts with the receipt of a Request for Architecture Work from the sponsoring organization?

A. Phase A
B. Phase B
C. Phase H
D. Preliminary Phase
E. Requirements Management

Answer: A

Question: 150 Which of the following is described by the TOGAF Architecture Content Framework as a type of artifact that shows relationships between things?

A. Building Block
B. Catalog
C. Diagram
D. Matrix
E. Deliverable

Answer: D

Question: 151 Complete the sentence. TOGAF defines five criteria for a good set of principles: Complete, Consistent, Stable, Understandable and_______.

A. Agile,
B. Dynamic
C. Comprehensive
D. Robust
E. Strategic

Answer: D

Question: 152 Which one of the following best describes an Architecture Compliance Review?

A. A review of an architecture project against established criteria and business objectives
B. A review of the plans for enterprise transformation
C. A review of the ability to share information and services
D. A review of the readiness of an organization to accept change
E. A review to highlight the shortfall between baseline and target architectures

Answer: A

Question: 153 Complete the sentence. The Architecture Landscape is divided into three levels, Capability, Segment, and ____________.

A. Baseline
B. Solution
C. Strategic
D. Target
E. Transition

Answer: C

Question: 154 Which of the following is a re-usable artifact that is used to create architecture models addressing stakeholder concerns?

A. Catalog
B. Matrix
C. Diagram
D. View
E. Viewpoint

Answer: E

Question: 155 Complete the sentence. TOGAF describes the role of an Architecture Contract as_______.

A. an agreement between development partners and sponsors on the architecture deliverables
B. a plan to ensure that architecture information is communicated to the right stakeholders at the right time
C. a set of general rules and guidelines to support development of the enterprise architecture
D. a timeline showing progression from the Baseline Architecture to the Target Architecture

Answer: A

Question: 156 Which of the following does TOGAF describe as “the structure of components, their interrelationships, and the principles guiding their design and evolution over time”?

A. View
B. Artifact
C. Model
D. Deliverable
E. Architecture

Answer: E

Question: 157 Which part of TOGAF describes a step-by-step approach to developing an enterprise architecture?

A. ADM Guidelines and Techniques
B. Architecture Capability Framework
C. Architecture Content Framework
D. Architecture Development Method
E. Enterprise Continuum & Tools

Answer: C

Question: 158 Which of the following does TOGAF provide as a set of reference materials for establishing an architecture function within an organization?

A. Architecture Content Framework
B. Technical Reference Model
C. Integrated Information Infrastructure Reference Model
D. Architecture Development Method
E. Architecture Capability Framework

Answer: E

Question: 159 Which of the TOGAF architecture development phases is the first phase of an architecture development cycle, defines the scope for an engagement and identifies the stakeholders?

A. Architecture Change Management
B. Architecture Vision
C. Business Architecture
D. Preliminary Phase
E. Technology Architecture

Answer: B

Question: 160 Which of the following does the TOGAF ADM recommend for use in developing the Architecture Vision?

A. Architecture Principles
B. Business Scenarios
C. Interoperability Analysis
D. Migration Planning Techniques
E. Risk Management Techniques

Answer: B

Question: 161 Which of the following does the TOGAF document define as architectural work product that describes m aspect of the architecture?

A. Application Platform Interface
B. Artifact
C. Building Block
D. Deliverable
E. Framework

Answer: B

Question: 162 Which part of the TOGAF document describes taxonomies for categorizing the outputs of architecture activity?

A. ADM Guidelines and Techniques
B. Architecture Capability Framework
C. Architecture Development Method
D. Enterprise Continuum & Tools

Answer: D

Question: 163 Which of the following is described by the TOGAF document as “a detailed plan of the system at component level to guide its implementation”?

A. Architecture
B. Artifact
C. Deliverable
D. Model
E. View

Answer: A

Question: 164 Complete the sentence. The Standards Information Base is a repository area that ___________.

A. defines the parameters, structures, and processes to support governance of the Architecture Repository
B. describes the organization specific architecture framework and method
C. lists the set of specifications to which architectures must conform
D. provides a record of the governance activity across the enterprise
E. provides guidelines, templates, and patterns used to create new architectures

Answer: C

Question: 165 Which of the following does the TOGAF document describe as the risk categorization prior to determining and implementing mitigating actions?

A. The critical level of risk
B. The initial level of risk
C. The intermediate level of risk
D. The mitigated level of risk
E. The residual level of risk

Answer: B

Question: 166 In Phases B, C, and D of the ADIVI cycle the first step defined is to select reference models, viewpoints, and tools. Which of the following is the next step in each of these phases?

A. Conduct formal stakeholder review
B. Create Architecture Definition Document
C. Develop Baseline Architecture
D. Perform gap analysis
E. Resolve impacts across the Architecture Landscape

Answer: C

Question: 167 In which pat & the ADM cycle &e building blocks evolved using a common platform of steps?

A. Preliminary Phase rid Phase A
B. Phases B, C and D
C. Phases E and F
D. Phases Grid H

Answer: B

Question: 168 Which section of the TOGAF template for Architecture Principles should describe situations where one principle would be given precedence over another?

A. Implications
B. Name
C. Rationale
D. Statement
E. Trade-oils

Answer: C

Question: 169 Complete the sentence. The Architecture Landscape is divided into three levels, Strategic Architectures, Segment Architectures and _____________.

A. Baseline Architectures
B. Capability Architectures
C. Solution Architectures
D. Target Architectures
E. Transition Architectures

Answer: B

Question: 170 The TOGAF ADM uses a version numbering convention to illustrate the evolution of Baseline and Target Architecture Definitions. What does Version 1.0 indicate according to this convention?

A. A high-level outline architecture
B. A preliminary outline architecture
C. A formally reviewed, detailed architecture
D. A draft, detailed architecture
E. A formally reviewed, preliminary architecture

Answer: C

Question: 171 Which of the following types of architecture defines technology standards for building blocks and provides direction for products and services?

A. Common Systems Architecture
B. Foundation Architecture
C. Industry Architecture
D. Organization-Specific Architecture
E. Transition Architecture

Answer: B

Question: 172 Which one of the following best describes the purpose of the Communications Plan?

A. To act as a deliverable container for artifacts created during a project
B. To ensure that information is communicated to the right stakeholders at the right time
C. To ensure that the results of a Compliance Assessment are distributed to the Architecture Board
D. To inform the Architecture Board of changes to the architecture
E. To show progression of change from the Baseline Architecture to the Target Architecture

Answer: C

Question: 173 TOGAF Part VII, Architecture Capability Framework recommends use of an ADM cycle for establishing an architecture practice. In this scenario which architecture would describe the organizational structure for the architecture practice?

A. Application Architecture
B. Business Architecture
C. Data Architecture
D. Technology Architecture
E. Transition Architecture

Answer: B

Question: 174 Which one of the following best describes Capability-Based Planning?

A. A planning technique that ensures business information is communicated to the right people at the right time
B. A planning technique that ensures the application of business best practices
C. A planning technique that ensures timely solutions
D. A planning technique that focuses on business outcomes
E. A planning technique that identifies services to be shared

Answer: D

Question: 175 Complete the sentence, The Architecture Landscape is divided into three levels, Capability Architectures, Segment Architectures, and ____________.

A. Baseline Architectures
B. Solution Architectures
C. Strategic Architectures
D. Target Architectures
E. Transition Architectures

Answer: C

Question: 176 Which of the following does the TOGAF document define as the representation of a related set of concerns?

A. Catalog
B. Matrix
C. Diagram
D. View
E. Viewpoint

Answer: D

Question: 177 In which Phase of the TOGAF ADM are the Architecture Roadmap and the Implementation and Migration Plan integrated with other change activity in the enterprise?

A. PhaseA
B. PhaseD
C. PhaseE
D. PhaseF
E. PhaseG

Answer: D

Question: 178 Which part of the TOGAF document describes an overview of typical architecture deliverables?

A. ADM Guidelines and Techniques
B. Architecture Capability Framework
C. Architecture Content Framework
D. Enterprise Continuum & Tools
E. TOGAF Reference Models

Answer: C

Question: 179 Which section of the TOGAF template for Architecture Principles should clearly state the impact to the business and consequences of adopting the principle?

A. Implications
B. Name
C. Rationale
D. Statement

Answer: A

You may also read:

Leave a Reply