Oracle Cloud Infrastructure Foundations 2020 (1Z0-1085-20) Questions With Answers

oracle exam techhyme

Upon completion of this practice test exam, students will be ready to take and pass the Oracle Cloud Infrastructure Foundations 2020 1Z0-1085-20 exam.

The certification is intended for candidates with technical and non-technical backgrounds who want to validate their understanding of Oracle Cloud infrastructure.

Effectively using Oracle Cloud Infrastructure Services requires your fundamental understanding of the core concepts and terminologies of a cloud platform. Get the core foundation skills you need as you prepare for this exam Passing the Oracle Cloud Infrastructure 2020 Foundations Certification exam proves your strong foundation skills and ability to best use Oracle Cloud Infrastructure services.

Question 1:- Which three components is part of Oracle Cloud Infrastructure Identity and Access Management service?

A) Dynamic Groups
B) Compute Instance
C) Policies
D) Rules
E) Users
F) Virtual Cloud Networks
G) Regional Subnets

Answer: A, C and E

Question 2:- Which statement accurately describes an Oracle Cloud Infrastructure Region?

A) Each Availability Domain has a single Fault
B) Domain each region has a single Fault
C) Domain. Each Availability Domain has three Fault Domains
D) Each Fault Domain has multiple available domains

Answer: C

Question 3:- Oracle Cloud Infrastructure Budgets can be set on which two options?

A) Variables
B) Regions
C) Compartments
D) Cost-Tracking Tags

Answer: C and D

Question 4:- A platform has been re-deployed to a micro services based architecture using Docker containers for deployment. Which service can you use to deploy containers on Oracle Cloud Infrastructure (OCI)?

A) Streaming Service
B) API Gateway
C) Container Engine for Kubernet
D) File Storage Service

Answer: C

Question 5:- What is an example of Large Services in Oracle Cloud Infrastructure (OCI)?

A) Web Application Firewall
B) Cloud Storage
C) Virtual Cloud Network (VCN)
D) Virtual Firewall

Answer: C

Question 6:- According to standard security model which two are a customer’s responsibilities in Oracle Cloud Infrastructure (OCI)?

A) Local data persistence
B) Object Storage Data Security
C) Customer Data
D) Virtual Machine Hypervisor
E) Physical Security of OCI data center facilities

Answer: B and C

Question 7:- A new customer has logged into Oracle Cloud Infrastructure (OCI) as an administrator for the first time. The admin would like to deploy infrastructure into a region other than their home region.

A) Use API endpoints to create resources in the desired region.
B) Subscribe to the desired region.
C) Navigate to the desired region and begin creating resources.
D) File 1 service request for access to such additional regions.

Answer: B

Question 8:- Which capability enables you to search, purchase and start using software in your Oracle Cloud Infrastructure (OCI) tenancy?

A) OCI Resource Manager
B) OCI Region
C) OCI Marketplace
D) OCI OS Management

Answer: C

Question 9:- Which feature is key benefit of using Oracle Cloud Infrastructure (OCI)?

A) OCI Offers High Ping
B) OCI Offers High Cost with performance
C) OCI offers committed performance with a predictable pricing model
D) OCI Offers low latency

Answer: C

Question 10:- Which Oracle Cloud Infrastructure service leverages Terraform to configure infrastructure as a code?

A) Oracle Function
B) Events
C) Compartment Trigger
D) Resource Manager

Answer: D

Question 11:- Which two security capabilities are offered by Oracle Cloud Infrastructure?

A) Managed Active Directory service
B) Certificate Management Service
C) Compute
D) Key Management Service
E) Always on Data Encryption for data at rest

Answer: D and E

Question 12:- Oracle Cloud Infrastructure is complement with which three industry standard?

A) USA E-WALLED
B) HIPPA (Correct
C) IG Toolkit-UK
D) PRACE UK
E) PCI-DSS

Answer: B

Question 13:- What characteristics are defined in an Oracle Cloud Infrastructure Compute shape?

A) Number of OCPU, amount of LAN bandwidth
B) Availability Domains and Fault Domains locations
C) Number of vCPU, amount of LAN bandwidth.
D) Public or private visibility of the Compute Instance

Answer: A

Question 14:- Which service is NOT available as part of Oracle Cloud Free Tier?

A) Oracle Cloud Infrastructure Monitoring
B) Oracle Cloud Infrastructure Exadata DB Systems
C) Oracle Cloud Infrastructure Autonomous Data Warehouse
D) Oracle Cloud Infrastructure Compute

Answer: B

Question 15:- Which three services integrate with Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Key Management?

A) File Storage
B) Functions
C) Object Storage
D) Block Volume
E) Identity and Access Management
F) Auto Scaling

Answer: A, C and D

Question 16:- Which two Oracle Cloud Infrastructure resources can be used to group/categorize expenses?

A) Users
B) Groups
C) Policies
D) Compartments
E) Tags

Answer: D and E

Question 17:- Which Oracle Cloud Infrastructure service allows you to run code without provisioning any underlying infrastructure resources (such as virtual machines)?

A) Oracle Container Engine for Kubernet
B) Storage Gateway
C) Compute Service
D) Oracle Function

Answer: D

Question 18:- Which should you use to distribute incoming traffic between a set of web servers?

A) Auto scaling
B) Dynamic Routing Gateway
C) Internet Gateway
D) Load Balancer

Answer: D

Question 19:- Which is a key benefit of using Oracle Cloud Infrastructure Autonomous Data Warehouse?

A) Apply database patches as they become available.
B) Scale both CPU and Storage without downtime.
C) Maintain root level access to the underlying operating systems.
D) No username and password needed.

Answer: B

Question 20:- Which capability can be used to protect against unexpected hardware or power supply failures within an availability domain?

A) Compartments
B) Power Distribution Unit
C) Lot of back switches
D) Fault Domain

Answer: D

Question 21:- Which statement about Oracle Cloud Infrastructure(OCI) shared security model is true?

A) You are responsible for securing the hypervisor within OCI Compute Service.
B) You are responsible for securing all data that you place in OCI
C) You are not responsible for any aspect of security in OCI.
D) You are responsible for managing security control within the physical OCI network.

Answer: B

Question 22:- A company has deployed an e-commerce web application with Oracle Cloud Infrastructure. What should they do to manage that the application has the highest level of resilience?

A) Deploy the application across multiple Virtual Cloud Networks.
B) Deploy the application across multiple availability domains and Fault Domains
C) Deploy the application across multiple availability domains and subnets.
D) Deploy the application across multiple Regions and Availability Domain

Answer: D

Question 23:- Which kind of scaling is supported by virtual machine in Oracle Cloud Infrastructure?

A) Scaling up or down, and scaling in or out.
B) Only scaling out
C) Only Scaling In
D) Only scaling up or down

Answer: A

Question 24:- Which is NOT required to register and log support request in My Oracle Support(MOS)?

A) Your resource OCID (Oracle Cloud Identifier)
B) Your Tenancy OCID (Oracle Cloud Identifier)
C) Your account password
D) Your Customer Support Identifier (CSI)

Answer: C

Question 25:- You have mission critical application which requires to be globally available at all time. Which deployment strategy should you adopt?

A) Use multiple fault domain in any availability domain with multiple regions.
B) Use multiple fault domains in each availability domain in each region
C) Use multiple availability domains in one Region
D) Use multiple fault domains in one region

Answer: B

Question 26: – A customer wants to deploy an e-commerce web application using multiple virtual machines, block storage, databases, load balancer and web application firewall. Which cloud method can be used to host that application?

A) Anything as a Service
B) Software as a Service
C) Infrastructure as a
D) Service Platform as a Service

Answer: B

Question 27:- You are writing us a proof of concept (POC) and need to quickly establish a secure connection between an on premise data center and Oracle Cloud Infrastructure? Which OCI service should you implement?

A) Internet Gateway
B) IPSec VPN
C) VCN Peering
D) Fast Connect

Answer: B

Question 28:- Which two are enabled Oracle Cloud Infrastructure Fault Domains?

A) Protect against planned outages because of Computer hardware maintenance.
B) Protect against unexpected hardware failures or power supply failures.
C) Build redundant systems for disaster recovery.
D) TO ********* for legal jurisdiction.
E) Protect against planned hardware maintenance.

Answer: A and B

Question 29:- Which is NOT part of the Oracle Cloud Always free eligible resources that you can provision in your tenancy?

A) Autonomous Database (Up to two instances)
B) Block volume ( up to 20 GiB local storage)
C) Fast Connect (1 *** public peering)
D) Load Balancing from load balancer

Answer: C

Question 30:- What does compute instance horizontal scalling means?

A) Adding additional compute instance
B) Clonning compute instance VMs
C) Stopping/Starting the instance
D) Backing Up Data to Object Storage

Answer: A

Question 31:- In what two ways does oracle cloud Infrastructure (OCI) offer industry leading price-performance?

A) Provide industry leading performance
B) OCI does not subscribe CPU but only memory
C) Performance claims with Service level agreement
D) With OCI, pricing is low and predictable across all regions and services
E) OCI leverage advanced encryptions that results to bad performance

Answer: C and D

Question 32:- Which pricing method is not supported by Oracle Cloud Infrastructure?

A) Renewed Licenses/Consumption Based/ Universal Credit- Monthly Flex
B) Pay as you go
C) Bring your own license
D) Unlimited Credits Monthly Flex

Answer: D

Question 33:- What do the terms OpEx and CapEx refer to?

A) OpEx refers to Operation Example and CapEx refers to Capital Example
B) OpEx refers to Operation Expenses and CapEx refers to Capital Expenses
C) OpEx refers to Operation Excellence and CapEx refers to Capital Excellence
D) OpEx refers to Operation Expenditure and CapEx refers to Capital Expenditure

Answer: D

Question 34:- A customer wants to use Oracle Cloud Infrastructure (OCI) for starring application backups which can be stored for months but retrieved immediately based on business needs. Which OCI storage service can be used to meet this requirement?

A) Object storage (standard)
B) File storage
C) Archive storage
D) Block volume

Answer: A

Question 35:- Which three methods can use create or modify oracle cloud Infrastructure (OCI) resources.

A) Serial Console Connection
B) Remote Desktop Protocol
C) OCI console
D) Rest API
E) Commend line interfaces
F) OCI Desktop
G) Client Secure Shell

Answer: C, D and E

Question 36:- Which is NOT available to you whenever Oracle Cloud Infrastructure creates or resolves an incident?

A) Text Message Notification.
B) Twitter Notification
C) Without Notification
D) Email Notification

Answer: B

Question 37:- Which is NOT a valid business benefit for a customer considering migrating their infrastructure and apps to Oracle Cloud Infrastructure (OCI)?

A) Increased Total Cost of Ownership (TCO)
B) Capital Expenditure to Operational Expenditure conversion
C) Improved Agility
D) Faster go-to market

Answer: A

Question 38:- What Does Oracle’s payment Card Industry Data security standard (PCI-055) attestation of compliance provide to customers?

A) Customers can use these services for workloads that provide validation of card holder transaction but only 3rd party vendor.
B) Customers can use these services for workloads to process applications for credit card approval securely.
C) Customers can use these services for workloads that process, or transmit cardholder data but not store it.
D) Customers can use these services for workloads that store, process or transmit card holder data.

Answer: D

Question 39:- Which Oracle Cloud Infrastructure storage service can provide a shared file system across multiple compute instance?

A) Local NVMe
B) Object Storage
C) Archive Storage
D) File Storage

Answer: D

Question 40:- Which Oracle Cloud Infrastructure (OCI) service can send you an alert when you might exceed your spending threshold?

A) Monitoring
B) Streaming
C) Events
D) Budgets

Answer: D

Question 41:- Which Oracle Cloud Infrastructure (OCI) database solution will be most economical for a customer looking to have the elasticity of the cloud with minimal administration and maintenance effort for their DBA team?

A) OCI Exadata DB Systems
B) Autonomous Database
C) OCI Virtual Machine DB Systems
D) OCI Bare Metal DB Systems

Answer: B

Question 42:- Which platform can be used to provide internet access to an Oracle Cloud Infrastructure compute instance in a private subnet?

A) Internet Gateway
B) Service Gateway
C) API Gateway
D) Dynamic Routing Gateway

Answer: A

Question 43:- You were recently assigned to manage a project to deploy Oracle E-Business Suite on Oracle Cloud Infrastructure (OCI). The application will require a database, several servers, and a shared file system. Which three OCI services are best suited for this project?

A) OCI Streaming Service
B) Virtual Machine or Bare Metal (BM) compute instances
C) File Storage Service
D) Object Storage Service
E) OCI Virtual or Bare Metal DB Systems
F) Oracle Container Engine for Kubernets

Answer: B, C and E

Question 44:- Which service level agreement type is NOT offered by Oracle Cloud Infrastructure Compute Service?

A) Control Plane
B) Data Plane
C) Application Plane
D) Performance

Answer: C

Question 45:- Which Oracle Cloud Infrastructure Identity and Access Management capability helps you to categorize multiple users into teams?

A) Users
B) Groups
C) Policies
D) Dynamic Groups

Answer: B

Question 46:- Which service is the most effective for moving large amounts of data from your on-premises to Oracle Cloud Infrastructure (OCI)?

A) Dynamic Routing Gateway
B) Data transfer appliance
C) Internet Gateway
D) Data feed

Answer: B

Question 47:- Which cannot be used with My Oracle Support (MOS)?

A) ********** your resources in an Oracle Cloud Infrastructure Free Trial Account.
B) Reset the password or unlock the account for the tenancy administrator.
C) Request a Service Limit increase
D) Add an image to tenancy administrator.

Answer: A

Question 48:- What is a key benefit of Oracle Cloud Infrastructure Virtual Machine DB Systems?

A) Support for RACDB systems/Fast Provisioning/ Scale up Block Storage Anytime
B) Automated Database Memory
C) Automated backups to OCI Block Volumes
D) You need to create virtualization

Answer: A

Question 49:- Which oracle cloud Infrastructure service is best suited for running server less apps?

A) Audit
B) Streaming
C) Virtual Cloud Networks
D) Oracle Functions

Answer: D

Question 50:- Which feature is not component of Oracle cloud Infrastructure identity and Access management service?

A) Federations
B) User Credential
C) Network Security Group
D) Policies

Answer: C

Question 51:- Which is not considered security resource within oracle cloud Infrastructure (OCI)?

A) File storage service
B) Network security group
C) Web Application firewall
D) Security Units

Answer: A

Question 52:- After signing up for a new Oracle Cloud Infrastructure tenancy, what would you subscribe to in order to deploy Infrastructure and services in different parts of the world?

A) Regions
B) Pay as you go pricing
C) Fault Domain
D) Availability Domain

Answer: A

Question 53:- Which is not covered by Oracle cloud Infrastructure Service Layer agreement (SLA) ?

A) Availability
B) Performance
C) Manageability
D) Reliability

Answer: D

Question 54:- What offers the lowest pricing for storage (per GB)?

A) Oracle Cloud Infrastructure Object Storage (standard tier)
B) Oracle Cloud Infrastructure Archive Storage
C) Oracle Cloud Infrastructure block volume
D) Oracle Cloud Infrastructure File Storage

Answer: B

Question 55:- Which feature allows you to logically group and isolate your OCI resources?

A) Availability Domains
B) Identity and Access management groups
C) Tenancy
D) Compartments

Answer: D

Question 56:- What is the frequency of Oracle Cloud Infrastructure Usage Report generation?

A) Monthly
B) Annually
C) Weekly
D) Daily

Answer: D

Question 57:- You are monitoring your Oracle Cloud Infrastructure (OCI) usage with Cost Analysis tool in OCI console. Which is NOT a default feature of the tool?

A) Filter costs by Compartments
B) Filter costs by date
C) Filter costs by Application
D) Filter costs by tags

Answer: C

Question 58:- A customer is looking to migrate their old database backups from their on-premises data center to Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Which OCI service is the most cost effective?

A) Block Volume
B) Archive Storage
C) Object Storage
D) File Storage

Answer: B

Question 59:- A customer wants to dedicated connection with minimal network latency from their on-premises data center to oracle cloud Infrastructure (OCI) which service should they choose?

A) Public Internet
B) Oracle Cloud network remote peering
C) OCI Fast-Connect
D) IPSec virtual private network

Answer: C

Question 60:- Which Oracle Cloud Infrastructure service can you use to assess user security of your Oracle databases?

A) Audit Service
B) Audit Vault and Database Firewall option for Oracle Database Enterprise Edition
C) Oracle Data Safe
D) Oracle Data Guard

Answer: C

Related Useful Articles: