ASP.NET MCQ Questions with Answers – Part 4

Microsoft ASP.NET Multiple Choice Questions Answers Interview Set Exam Techhyme

ASP.NET makes storing information to a database or self-describing XML document faster and easier. You can alter the layout of the page using a free Web page editor – Web Matrix – designed to be used with ASP.NET, rather than positioning everything manually within code, and even alter the contents of files on your machine, if you have the correct permissions.

Presently we have added total 4 sets of questions on ASP.NET programming for you to practice. We will keep adding more questions and provide this question bank in PDF format too, so that you can download them instantly in E-book style.

We have listed below the best ASP.NET MCQ (Multiple Choice Questions) with Answers, that check your basic knowledge of ASP.NET. This ASP.NET MCQ Set contains 55 ASP.NET Multiple Choice Questions with Answers. You have to select the right answer to check your final preparation for the ASP.NET Exam/Interviews.

1. Your application can determine the number of rows that were returned by the DBMS.

A. True
B. False

Correct Answer – A

2. What clause or statement identifies the table that contains information you want returned to your application?

A. Where
B. From
C. Select
D. None of the above

Correct Answer – B

3. You open a connection a database by using

A. ConnectDB
B. DBConnection
C. SQL Server for SqlConnect or OleDbConect for Access
D. None of the above

Correct Answer – C

4. Which SQL clause or statement specifies the columns you want returned to your application?

A. Return
B. Where
C. From
D. None of the above

Correct Answer – D

5. You can pass information to a stored procedure.

A. True
B. False

Correct Answer – A

6. What would you use if you want a block of statements to be executed only if a condition isn’t true?

A. If … Then
B. If … Then … Else
C. A For loop
D. A For in loop

Correct Answer – B

7. Statements within a for loop cannot reference the For loop variable.

A. True
B. False

Correct Answer – B

8. What loop executes statements if a condition is partially true?

A. A Do While loop
B. A Do Until loop
C. An Until loop
D. None of the above

Correct Answer – D

9. A Case statement must have a default Case.

A. True
B. False

Correct Answer – B

10. The DEFAULT clause is used in a While loop to set default values.

A. True
B. False

Correct Answer – B

11. What loop executes statements if a condition is false?

A. A Do While loop
B. A Do Until loop
C. An Until loop
D. None of the above

Correct Answer – B

12. A Case statement isn’t ideal to use to evaluate an option from a large menu selected by a visitor to your web site.

A. True
B. False

Correct Answer – B

13. A For loop cannot skip values in the counter range.

A. True
B. False

Correct Answer – B

14. What is the purpose of If in an If … Then … Else statement?

A. It contains statements that are executed only if the conditional expression is true.
B. It defines another conditional expression the ASP.NET engine evaluates if the first conditional expression is false.
C. It contains statements that are executed only if the conditional expression is false.
D. It is used to nest an If statement.

Correct Answer – A

15. The initialize in the For loop is used to

A. Increase the expression by 1.
B. Determine the range of values used to control the iterations of the loop by the ASP.NET engine
C. Limit the number of statements that can be contained in the code block.
D. None of the above.

Correct Answer – D

16. ASPNET can be used to create

A. E-commerce web sites
B. Intranet web sites
C. Corporate web sites
D. All of the above

Correct Answer – D

17. Classes are contained in

A. The customer database
B. The .NET Framework
C. The Account database
D. All of the above

Correct Answer – B

18. ASP.NET cannot generate web pages that contain images or audio.

A. True
B. False

Correct Answer – B

19. You can use a word processor to write an ASPNET web page.

A. True
B. False

Correct Answer – A

20. The .NET Framework is required for the

A. .NET OS
B. ASP.NET engine
C. .NET source code
D. None of the above

Correct Answer – B

21. ASP.NET web pages are static web pages.

A. True
B. False

Correct Answer – B

22. The ASP.NET engine runs

A. On the router
B. Client-side
C. Both server-side and client-side
D. None of the above

Correct Answer – D

23. ASPNET cannot generate HTML markup code.

A. True
B. False

Correct Answer – B

24. ASPNET Web Pages are not written using

A. VB.NET
B. C#
C. VBScript
D. None of the above

Correct Answer – C

25. The server side runs

A. ASP.NET web pages
B. The web browser
C. Both the web browser and ASPNET web pages
D. None of the above

Correct Answer – A

26. What is assigned to the Value property of an item in a DropDownList Box if you don’t assign anything to the Value property?

A. Nothing is assigned to the Value property.
B. The value of the ID property.
C. The value of the Text property.
D. You must assign a value to the Value property.

Correct Answer – C

27. The selection of a check box does not affect the status of other check boxes.

A. True
B. False

Correct Answer – A

28. The ID property of a check box is used to identify the check box within your code.

A. True
B. False

Correct Answer – A

29. What happens when the Boolean value of an item is set to true in a dropdown list box?

A. The item appears as the selected item when the box is first displayed.
B. The item isn’t displayed.
C. The name of the item is set to true.
D. The name of the item is set to false.

Correct Answer – A

30. Unless you use the UP mow and DOWN mow keys to change the order, in what order do items appear in the DropDownList Box?

A. The order in which they are entered
B. Alphabetical order
C. Numerical order
D. Random order

Correct Answer – A

31. The best control to use when there is one of a small set of mutually exclusive options from which to select is a

A. DropDownList Box
B. Radio Button
C. Check box
D. None of the above

Correct Answer – B

32. The selection of a radio button affects the selection of every radio button within its group.

A. True
B. False

Correct Answer – A

33. You cannot set a default selection for a drop-down list box.

A. True
B. False

Correct Answer – B

34. You don’t have to set the Value property of an item on the drop-down list box.

A. True
B. False

Correct Answer – A

35. An Else If statement might be used to evaluate a check button because

A. You must evaluate all check boxes that appear within the same group.
B. You must evaluate all check boxes including those that appear outside the group.
C. If one check box is true, you need to examine other radio buttons outside the group.
D. None of the above

Correct Answer – D

36. The testing phase is where you write code for your application.

A. True
B. False

Correct Answer – B

37. What operator is used to combine values?

A. The equal sign
B. The assignment operator
C. The equivalence operator
D. The plus sign

Correct Answer – D

38. CreateAccount.Visible = True means

A. Making an element visible
B. Making an element invisible
C. Making an element accessible
D. None of the above

Correct Answer – A

39. You create an event handler for a button control by single-clicking a button on the Design tab.

A. True
B. False

Correct Answer – B

40. You store information into a text box from within your code by using

A. The equal sign
B. The copy property
C. The equivalent operator
D. The plus sign

Correct Answer – A

41. What property is used to uniquely identify an element?

A. The Text property
B. The Value property
C. The ID property
D. None of the above

Correct Answer – C

42. The planning phase is where bugs are discovered and fixed.

A. True
B. False

Correct Answer – B

43. Variable values must be enclosed with quotations in your code.

A. True
B. False

Correct Answer – B

44. The best way to prevent a visitor from changing the value of a text box element is by

A. Setting the Visible property
B. Setting the Invisible property
C. Setting the Read-only property
D. None of the above

Correct Answer – C

45. You can change the value of an element by

A. Using the Check pane
B. Using the Visible property of the element
C. Using the Read-only property of the element
D. None of the above

Correct Answer – D

46. What method would you use to reset values of an array?

A. Reset ()
B. Copy ()
C. Clear ()
D. Reboot ()

Correct Answer – C

47. An array can have elements of different data types.

A. True
B. False

Correct Answer – A

48. The length of an array is equal to the index of the last element of the array.

A. True
B. False

Correct Answer – B

49. What method is used to copy a segment of an array to another array?

A. CPY()
B. SigCopy ()
C. Part copy ()
D. None of the above

Correct Answer – D

50. How many elements are there in this array? Dim productsA() AS String = { ” “, “Water”, “Pizza”, )

A. 2
B. 3
C. 4
D. None

Correct Answer – B

51. The Sort() method only sorts numbers in numerical order.

A. True
B. False

Correct Answer – B

52. An array element cannot be used the same way a variable is used.

A. True
B. False

Correct Answer – B

53. This is the first element of the products array: products(0).

A. True
B. False

Correct Answer – A

54. What method is used to search for a value in an array?

A. Index()
B. LastIndex()
C. Search()
D. None of the above

Correct Answer – D

55. What method is used to compare two arrays?

A. Comp ()
B. Compare Array()
C. Compare ()
D. None of the above

Correct Answer – D

Related Useful Articles: