ASP.NET MCQ Questions with Answers – Part 2

Microsoft ASP.NET Multiple Choice Questions Answers Interview Set Exam Techhyme

ASP.NET branches out into many other technologies, such as Web services, ADO.NET, custom controls, and security. ASP.NET is a key element in Microsoft’s .NET Framework, providing Web-based access to the immensely powerful .NET development environment. It allows us to create Web applications in a new, flexible way by placing commonly used code into reusable controls of various kinds that can fire events initiated by the users of a site.

Presently we have added total 4 sets of questions on ASP.NET programming for you to practice. We will keep adding more questions and provide this question bank in PDF format too, so that you can download them instantly in E-book style.

We have listed below the best ASP.NET MCQ (Multiple Choice Questions) with Answers, that check your basic knowledge of ASP.NET. This ASP.NET MCQ Set contains 55 ASP.NET Multiple Choice Questions with Answers. You have to select the right answer to check your final preparation for the ASP.NET Exam/Interviews.

1. What method is used to compare two arrays?

A. Comp ()
B. Compare ()
C. None of the above

Correct Answer – C

2. The sort () method only places text in sorted order.

A. True
B. False

Correct Answer – B

3. The length of an array is equal to the index of the last element of the array.

A. True
B. False

Correct Answer – B

4. An array element can be used the same way a variable is used.

A. True
B. False

Correct Answer – A

5. An array cannot have elements of different data types.

A. True
B. False

Correct Answer – B

6. You must declare parameters for all functions.

A. True
B. False

Correct Answer – B

7. You can return a value from a function by using

A. Submit
B. Apply
C. Return
D. Ret

Correct Answer – C

8. What information should you include when declaring a parameter?

A. The Ad keyword
B. Parameter name
C. All of the above

Correct Answer – C

9. A subroutine is usually defined in the

A. Page-Login event
B. Code section of an application
C. Page-Upload event
D. Page-Download event

Correct Answer – B

10. A subroutine’s return value

A. Is always assigned to a variable
B. Is always used in an expression
C. May or may not be used in an expression
D. None of the above

Correct Answer – D

11. All returned values must be

A. A String data type
B. A Boolean data type
C. An Integer data type
D. None of the above

Correct Answer – D

12. A function must be called from an expression.

A. True
B. False

Correct Answer – B

13. The return value from a subroutine must be assigned to a variable.

A. True
B. False

Correct Answer – B

14. A subroutine is an older version of a function.

A. True
B. False

Correct Answer – B

15. The data type of the return value should be specified when declaring a function that returns a value.

A. True
B. False

Correct Answer – B

16. You can set a default selection for a drop-down list box.

A. True
B. False

Correct Answer – A

17. The best control to use when there is one of many options from which to select is

A. A drop-down list box
B. A radio button
C. A check box
D. None of the above

Correct Answer – A

18. What is assigned to the Value property of an item in a drop-down list box if you don’t assign anything to the Value property?

A. Nothing is assigned to the Value property.
B. The value of the ID property.
C. The value of the Text property.
D. You must assign a value to the Value property.

Correct Answer – C

19. Unless you use the UP arrow and DOWN arrow keys to change the order, in what order do items appear in a drop-down list box?

A. The order in which they are entered
B. Alphabetical order
C. Numerical order
D. Random order

Correct Answer – A

20. An If … Else If statement might be used to evaluate a check box because

A. All check boxes within a group must be examined.
B. All check boxes must be examined, including those outside the group.
C. If one check box is true, you don’t need to examine other radio buttons within the group.
D. None of the above

Correct Answer – D

21. What happens when the Boolean value of an item is set to true in a dropdown list box?

A. The item is selected by default if the visitor doesn’t select an item from the list.
B. The item isn’t displayed.
C. The name of the item is set to true.
D. The name of the item is set to false.

Correct Answer – A

22. The selection of a check box affects the statuses of other check boxes.

A. True
B. False

Correct Answer – B

23. Selecting a radio button affects the selection of every check box.

A. True
B. False

Correct Answer – B

24. You must set the Value property of an item on the drop-down list box.

A. True
B. False

Correct Answer – B

25. The Value property of a check box is used to identify the check box within your code.

A. True
B. False

Correct Answer – B

26. Microsoft Access is a database.

A. True
B. False

Correct Answer – B

27. A database is subdivided into groups called

A. Tables
B. Data
C. Sub databases
D. None of the above

Correct Answer – A

28. An index is used to

A. Quickly find information in another index.
B. Quickly find information in a database.
C. Quickly find information in a table.
D. Quickly find information in one column.

Correct Answer – C

29. Another name for relating tables together is

A. Joining
B. Merging
C. Combining
D. Gluing

Correct Answer – A

30. The design of a database is called the

A. Database layout
B. Database blueprint
C. Database schema
D. None of the above

Correct Answer – C

31. The first step in designing a database is to

A. Change the information into data.
B. Organize data into groups.
C. Define data.
D. Identify information that you need to store in your database.

Correct Answer – D

32. Normalizing a database removes most redundant data.

A. True
B. False

Correct Answer – A

33. A foreign key is a primary key of a different table.

A. True
B. False

Correct Answer – A

34. A primary key uniquely identifies rows of a table.

A. True
B. False

Correct Answer – A

35. A clustered index contains only one column.

A. True
B. False

Correct Answer – B

36. A namespace organizes classes in a hierarchy of classes to prevent naming conflicts.

A. True
B. False

Correct Answer – A

37. You open a connection to a database by using

A. ConnectDB
B. DBConnection
C. DBConnect
D. None of the above

Correct Answer – D

38. The best place to open a connection to a database is

A. The On-Click event handle
B. The Page-Load subroutine
C. In the SQL query
D. In the query

Correct Answer – B

39. Which SQL statement specifies the information you want returned to your application?

A. Return
B. Where
C. From
D. Select

Correct Answer – D

40. Which SQL statement sets the search criteria for rows that contain information you want returned to your application?

A. Return
B. Where
C. From
D. Select

Correct Answer – B

41. What statement identifies the database that contains information you want returned to your application?

A. Where
B. From
C. Select
D. None of the above

Correct Answer – D

42. A stored procedure is sent from your web page to the DBMS each time you execute a query.

A. True
B. False

Correct Answer – B

43. You cannot pass information to a stored procedure.

A. True
B. False

Correct Answer – B

44. Your application cannot determine the number of rows that were returned by the DBMS.

A. True
B. False

Correct Answer – B

45. A query parameter is assigned values that visitors enter into a form on your web site.

A. True
B. False

Correct Answer – A

46. The selection criteria can be a set of values that are not in any sequence.

A. True
B. False

Correct Answer – A

47. What operator would you use to specify a range of values in a WHERE clause?

A. From To
B. To From
C. Between
D. None of the above

Correct Answer – C

48. SET is used to

A. Create a table alias.
B. Specify the column and the value to update within a table.
C. Specify the value for inserting a new row.
D. Specify the selection criteria.

Correct Answer – B

49. The underscore

A. Is a single-character wildcard.
B. Is a multiple-character wildcard.
C. Represents any number of tables.
D. Represents any number of indexes.

Correct Answer – A

50. How would you reverse the logic of an expression in the WHERE clause?

A. !
B. ELSE
C. NOT
D. None of the above

Correct Answer – C

51. How do you designate a primary key for a table?

A. The first column is always the primary key.
B. Use CONSTRAINT KeyName PRIMARY KEY (ColumnName).
C. The last column is always the primary key.
D. Place PRIMARY KEY at the end of the column name.

Correct Answer – B

52. DROP JOIN removes a join.

A. True
B. False

Correct Answer – B

53. You cannot set a default value for a column.

A. True
B. False

Correct Answer – B

54. A clustered index consists of two or more columns.

A. True
B. False

Correct Answer – A

55. Updating a column overwrites the current value in the column.

A. True
B. False

Correct Answer – A

Related Useful Articles: