Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 19

CCIE MCQ Techhyme

The CCIE Certification is the highest level of achievement for network professionals, certifying an individual as an expert or master. Cisco Systems has since become an unrivaled worldwide leader in networking for the Internet. Its networking solutions can easily connect users who work from diverse devices on disparate networks. Cisco products make it simple for people to access and transfer information without regard to differences in time, place, or platform.

The below listed questions are intended to help you continue on your exciting path toward obtaining your CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) certification. Before looking these questions, it is important to know the basic concepts of CCNA and CCNP.

  1. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 1
  2. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 2
  3. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 3
  4. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 4
  5. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 5
  6. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 6
  7. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 7
  8. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 8
  9. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 9
  10. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 10
  11. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 11
  12. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 12
  13. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 13
  14. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 14
  15. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 15
  16. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 16
  17. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 17
  18. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 18
  19. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 19

These articles covers everything you need to pass the CCIE Routing and Switching written exam. Each article contains a set of testing questions along with their answer and explanation.

This article covers: Cisco switch technology, including VLANs and frame tagging using Fastethernet and Gigabit Ethernet.

1. Which LAN switch method runs a CRC on every frame?

  1. Cut-through
  2. Store-and-forward
  3. Fragment-check
  4. Fragment-free

Answer – B
Explanation – The store-and-forward LAN switch type runs a CRC on every frame.

2. What are the three modes of VTP?

  1. Server
  2. Fastdown
  3. Client
  4. Transport
  5. Transparent

Answer – A, C, E
Explanation – Server, Client and Transparent are the three VTP modes a switch can run.

3. Which LAN switch methods have a fixed latency time?

  1. Cut-through
  2. Store-and-forward
  3. Fragement-check
  4. Fragment-free

Answer – A, D
Explanation – Cut-through and fragment-free LANs have a fixed latency time.

4. Which command will show you the domain name, mode, and pruning information?

  1. show vtp
  2. show vtp domain
  3. sho vtp info
  4. show domain vtp info

Answer – B
Explanation – The command show vtp domain provides VTP domain information including the VTP domain name, VTP mode, and the pruning information.

5. Under what circumstance does a switch discard the VTP info in NVRAM and replace it?

  1. Every 30 minutes
  2. Whenever a new update is received from a VTP server
  3. When an update is received and the revision number is 1+1
  4. When an update is received and the revision number is n+1

Answer – D
Explanation – Only when an update is received with a revision number plus 1 will it change the VTP information.

6. Which LAN switch type checks only the hardware address before forwarding a frame?

  1. Cut-through
  2. Store-and-forward
  3. Fragment-check
  4. Fragment-free

Answer – A
Explanation – The cut-through LAN switch type reads only the hardware destination address before forwarding the frame.

7. Which of the following regarding trunking is true?

  1. Latency varies depending on LAN switch type used.
  2. Trunking can be used with 10, 100 or 1000MBPS links.
  3. When configuring trunking, all VLANs, by default are part of the link and you must remove unwanted VLANs through the C
  4. When configuring trunking, only VLAN 1, by default, is part of the trunked link and the other VLANs must be added through the CLI.

Answer – C
Explanation – All switches add all VLANs to a trunk link by default.

8. Which is true about VLAN 1?

  1. It must be added and configured by the administrator.
  2. It is automatically added by the switch, and the administrator cannot delete it.
  3. It is automatically added by the switch, but the administrator can delete it.
  4. It is optional on every switch.
  5. It only needs to be configured on the VTP servers.

Answer – B
Explanation – All switches have a default VLAN of 1. You cannot delete this VLAN.

9. Which is true regarding layer-2 switching?

  1. Layer-2 switching is the same as a bridged network.
  2. It is the same as layer-3 switching.
  3. You need a router with layer-2 switching.
  4. You need a repeater in a layer-2 switched network.

Answer – A
Explanation – Layer two switching breaks up collision domains and filters the network with hardware addresses, as with bridges.

10. What PDU is used at the transport layer?

  1. Packets
  2. Bits
  3. Frames
  4. Segments

Answer – D
Explanation – The protocol data unit at the transport layer is the segment.

11. What PDU is used at the physical layer?

  1. Packets
  2. Bits
  3. Frames
  4. Segments

Answer – B
Explanation – The protocol data unit at the physical layer is the bit.

12. What PDU is used at the network layer?

  1. Packets
  2. Bits
  3. Frames
  4. Segments

Answer – A
Explanation – The protocol data unit at the network layer is the packet.

13. What PDU is used at the data-link layer?

  1. Packets
  2. Bits
  3. Frames
  4. Segments

Answer – C
Explanation – The protocol data unit at the data-link layer is the frame.

14. Layer 2 switching provides which of the following?

  1. Hardware-based bridging (MAC)
  2. Wire speed
  3. High speed
  4. High latency
  5. High cost

Answer – A, B, C
Explanation – High speed and wire speed are the same thing. Layer-2 switching breaks up collision domains and filters the network with hardware addresses.

15. Which of the following are the benefits of routing?

  1. The network is one, large broadcast domain
  2. Multicast control
  3. Sub-optimal path determination
  4. Traffic management
  5. Logical (layer-4) addressing
  6. Security

Answer – B, D, F
Explanation – Routers break up broadcast domains, which provides traffic management and filtering, and access lists provide filtering of the network.

16. What are the benefits of layer-3 switching over layer-2?

  1. Software based packet forwarding
  2. Low performance packet switching
  3. Low speed scalability
  4. High latency
  5. Lower per port cost
  6. NetFlow accounting
  7. Security
  8. Quality of service (QoS)

Answer – F, G, H
Explanation – Layer three switching provides NetFlow accounting, security, and QoS.

17. The two types of VLAN memberships are?

  1. Cut-through
  2. Static
  3. Dynamic
  4. Administer assigned

Answer – B, C
Explanation – Static and dynamic VLAN memberships can be configured on a switch.

18. What command is used to create a VLAN on a 5000 switch?

  1. set vlan [vlan#] [slot/ports]
  2. vlan [vlan#] [slot/ports]
  3. set port [vlan#] [slot/ports]
  4. vlan set [vlan#] [slot/ports]

Answer – A
Explanation – The set vlan command is used on a Catalyst 5000 switch to configure VLANs.

19. Which of the following describes a local VLAN?

  1. Local VLANs are configured on a switch by geographic location.
  2. Local VLANs are configured by a VTP server.
  3. End-to-end VLANs are configured by geographic location.
  4. End-to-end VLANs are VLANs that span the switch fabric from end-to-end, and all switches understand about all configured VLANs.

Answer – A
Explanation – Local VLANs are created on a switch and are configured by a user’s geographical locations.

20. Which of the following describes an end-to-end VLAN?

  1. Local VLANs are configured by geographic location.
  2. Local VLANs are configured by a VTP server.
  3. End-to-end VLANs are configured by geographic location.
  4. End-to-end VLANs are VLANs that span multiple switches.

Answer – D
Explanation – End-to-end VLANs are VLANs that span the switch fabric from end to end.

21. Multilayer switching can make routing/switching decisions based on which of the following?

  1. MAC source/destination address in a data-link frame
  2. IP source/destination address in network layer header
  3. Protocol field in transport layer header
  4. Protocol field in network layer header
  5. Port source/destination numbers in network layer header
  6. Port source/destination numbers in transport layer header

Answer – A, B, D, F
Explanation – The transport layer uses port numbers, the network layer uses a protocol field in the header to determine the transport layer protocol used, and the data-link layer uses hardware address to make switching decisions.

22. To understand how many VLANs can be configured in a switch block, which of the following factors must you understand?

  1. Traffic patterns
  2. Applications used
  3. Network management
  4. Group commonality
  5. IP addressing scheme

Answer – A, B, C, D, E
Explanation – Consideration of user traffic, applications, network management, group usage, and your IP address scheme are all used when designing your switch block.

23. Which devices are required when providing enterprise services?

  1. Bridges
  2. Switch
  3. Router
  4. Layer-3 switch
  5. Layer-4 switch

Answer – C, D
Explanation – You need a router or layer 3 switch for enterprise services. The rest are not required.

24. Which command will clear unwanted VLANs form a trunk link on a 5000 switch?

  1. Delete VLAN
  2. clear vlan
  3. set vlan
  4. clear trunk

Answer – D
Explanation – The command clear trunk removes VLAN on a trunk link.

25. What are the three types of VTP messages?

  1. Client request
  2. Summary
  3. Subset
  4. Trunk

Answer – A, B, C
Explanation – VTP send client, summary and subset messages between switches.

Leave a Reply