Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 6

CCIE MCQ Techhyme

The CCIE Certification is the highest level of achievement for network professionals, certifying an individual as an expert or master. Cisco Systems has since become an unrivaled worldwide leader in networking for the Internet. Its networking solutions can easily connect users who work from diverse devices on disparate networks. Cisco products make it simple for people to access and transfer information without regard to differences in time, place, or platform.

The below listed questions are intended to help you continue on your exciting path toward obtaining your CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) certification. Before looking these questions, it is important to know the basic concepts of CCNA and CCNP.

  1. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 1
  2. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 2
  3. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 3
  4. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 4
  5. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 5
  6. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 6
  7. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 7
  8. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 8
  9. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 9
  10. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 10
  11. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 11
  12. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 12
  13. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 13
  14. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 14
  15. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 15
  16. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 16
  17. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 17
  18. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 18
  19. Cisco Certified Internetwork Expert – CCIE – Part 19

These articles covers everything you need to pass the CCIE Routing and Switching written exam. Each article contains a set of testing questions along with their answer and explanation.

This article covers: Different redundant configurations and how to implement them on a Cisco internetwork.

1. Cisco developed a proprietary protocol called HSRP. What is the Open Standard equivalent?

  1. VSRP
  2. HRRP
  3. ICMP
  4. VRRP
  5. One has not yet been developed.

Answer – D
Explanation – The Virtual Router Redundancy Protocol.

2. Routers Alpha and Bravo are in the same HSRP standby group. Alpha has a priority of 150; Bravo, a priority of 110. Both have preempt enabled. Which router will be the active router?

  1. Alpha
  2. Bravo
  3. Neither

Answer – A
Explanation – The highest priority wins.

3. Routers Alpha and Bravo are in the same HSRP standby group. Alpha has a priority of 150; Bravo, a priority of 110. Both have preempt enabled. Alpha is tracking its serial0 interface using the default values. Serial0 on Alpha fails. Which router is the active router?

  1. Alpha
  2. Bravo
  3. Neither

Answer – A
Explanation – By default, the priority value is reduced by 25 when a tracked interface goes down. Alpha’s new priority of 125 is still higher than Bravo’s priority of 110.

4. An administrator configures router Charlie and router Delta for HSRP. Charlie is given a priority of 200, and Delta is given a priority of 100. After rebooting Charlie, the administrator finds that Delta is the active router. What is the most likely cause?

  1. This is normal, because Delta has a lower priority.
  2. Charlie needs a higher priority.
  3. Bad timer values.
  4. Charlie is not configured to preempt.

Answer – D
Explanation – For a coup to occur, the router must be configured to preempt.

5. You have an Ethernet segment with both Nortel and Cisco routers (IOS 11.3). You want to enable fault tolerance on these segments. Which technologies might you implement?

  1. VRRP
  2. VSRP
  3. HSRP
  4. Proxy ARP
  5. ICMP Redirects

Answer – D and E
Explanation – Proxy ARP and ICMP are open standards implemented by Cisco and Nortel.

6. Routers Alpha and Bravo are connected to a Catalyst 5000 that is configured for port security. You enable HSRP on both routers. What else must you do?

  1. Nothing.
  2. It will never work.
  3. Configure CDP pass-through.
  4. Permit the virtual MAC address on both Catalyst ports.
  5. Create an access list to permit HSRP.

Answer – D
Explanation – Catalyst port security locks an address to a port. When the standby router becomes active, it assumes the virtual MAC address.

7. You have two routers configured for HSRP. You notice that the role of active router switches between them. You enable standby debugging and discover the following:
SB1:Ethernet0 Hello out 10.1.0.2 Speak pri 160 hel 30 hol 100 ip 10.1.0.200
SB1:Ethernet0 Hello in 10.1.0.1 Active pri 100 hel 3 hol 10 ip 10.1.0.200
What is the cause of this problem?

  1. Bad priority values.
  2. Wrong IP address.
  3. Cannot determine.
  4. SB1 is an illegal value.
  5. Mismatched timers.

Answer – E
Explanation – 10.1.0.2 has the highest priority, but is only sending out updates once every 30 seconds.

8. You run WINIPCFG on a Windows 95 machine and discover that the machine’s IP address is the same as its default gateway. Another administrator tells you that this is correct. Which of the following is likely?

  1. The segment uses Proxy ARP.
  2. The segment uses HSRP.
  3. The client is configured incorrectly.
  4. The client has static routes.
  5. The machine will not function.

Answer – A
Explanation – A machine with its default gateway set to its own IP address will send an ARP for every address.

9. After ensuring that the client in question 8 is configured properly, you continue to investigate. The client’s IP address is 10.1.1.129 with a 255.255.255.224 mask. On the router you view the following Ethernet 0 properties:
RouterA#show ip interface ethernet 0
Ethernet0 is up, line protocol is up
Internet address is 10.1.1.140/27
Broadcast address is 255.255.255.255
Address determined by setup command
MTU is 1500 bytes
Helper address is not set
Directed broadcast forwarding is disabled
Multicast reserved groups joined: 224.0.0.9
Outgoing access list is not set
Inbound access list is not set
Proxy ARP is disabled
Security level is default
Split horizon is enabled
ICMP redirects are always sent
ICMP unreachables are always sent
ICMP mask replies are never sent
IP fast switching is enabled
IP fast switching on the same interface is disabled
IP Null turbo vector
IP multicast fast switching is disabled
IP multicast distributed fast switching is disabled
Router Discovery is disabled
IP output packet accounting is disabled
IP access violation accounting is disabled
TCP/IP header compression is disabled
Probe proxy name replies are disabled
Policy routing is disabled
Network address translation is disabled
Web Cache Redirect is disabled
BGP Policy Mapping is disabled
RouterA#
What is the most likely cause of the client not being able to connect to remote hosts?

  1. The router has a wrong subnet mask.
  2. The interface is administratively down.
  3. Proxy ARP is not enabled on the interface.
  4. An access list is preventing the client from connecting to remote hosts.
  5. Probe proxy name replies is disabled.

Answer – C
Explanation – Because the default gateway is the PC’s own IP address, Proxy ARP must be enabled on the interface.

10. Routers Echo and Foxtrot are configured correctly for a type of fault tolerance. If Foxtrot loses the serial link, the clients use the Echo router. However, if Foxtrot is turned off, the clients cannot reach remote hosts. What is the most likely type of fault tolerance being implemented?

  1. Dial Backup
  2. HSRP
  3. VRRP
  4. ICMP redirects
  5. Proxy ARP

Answer – D
Explanation – Foxtrot must be up to issue ICMP redirects.

11. What technology was originally designed to assign dial-in clients addresses that belong to the local LAN segment?

  1. Dial Backup
  2. HSRP
  3. VRRP
  4. ICMP redirects
  5. Proxy ARP

Answer – E
Explanation – Proxy ARP was initially used for dial services.

12. A router running IGRP has three paths to a network. The only difference between the paths is the bandwidth of the link. The links are 64Kbps, 56Kbps, and 56Kbps. By default, how many of these routes will appear in the routing table?

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

Answer – C
Explanation – By default, IGRP load balancing over equal cost paths.

13. What command allows IGRP and EIGRP to load balance across unequal cost paths?

  1. maximum paths
  2. balanced
  3. variance
  4. network
  5. route-map

Answer – C
Explanation – The variance command allows the router to load balance between routes that are within a factor of the best route.

14. Which of the following protocol load-balance by default?

  1. IP RIP
  2. IGRP
  3. IPX RIP

Answer – A and B
Explanation – IPX RIP does not load-balance by default. Cisco implementation of IP RIP does load-balance.

15. IPX RIP has discovered three paths to a network with the following metrics: 7 ticks and 1 hop, 5 ticks and 1 hop, 5 ticks and 1 hop. By default, how many routes will be placed in the routing table for the network?

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

Answer – B
Explanation – By default, IPX RIP does not load balance

16. IPX RIP has discovered three paths to a network with the following metrics: 7 ticks and 1 hop, 5 ticks and 1 hop, 5 ticks and 1 hop. The administrator has issued the command ipx maximum-paths 4. How many routes will be placed in the routing table for the network?

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

Answer – C
Explanation – IPX RIP looks at ticks first.

17. Which set of commands would configure the bri0 interface to backup the Serial 0 interface?

  1. int s0, backup interface bri0
  2. int bri0, backup interface serial 0
  3. int bri0, backup interface serial 0 delay 20
  4. int bri0, backup load 60
  5. int s0, backup load 60

Answer – A
Explanation – The backup command is configured under the primary interface.

18. You are running OSPF across your primary link. You want the bri0 interface to be your backup to network 1.1.1.0/24. Which of the following floating routes could accomplish this?

  1. ip route 1.1.1.0 255.255.255.0 bri0
  2. ip route 1.1.1.0 255.255.255.0 bri0 105
  3. float ip route 1.1.1.0 255.255.255.0 bri0
  4. ip route 1.1.1.0 255.255.255.0 bri0 115
  5. ip route 1.1.1.0 255.255.255.0 bri0 125

Answer – D and E
Explanation – Only D and E have an administrative distance greater the OSPF’s default administrative distance of 110.

19. A remote site on your network dials in for eight hours each day. You want the network to be part of your routing tables while the remote hosts are dialed in. You do not want the routing protocol to bring up the link. What would be a good solution?

  1. Floating route
  2. Proxy ARP
  3. Backup interface
  4. HSRP
  5. OSPF demand circuit

Answer – E
Explanation – OSPF demand circuits suppress Hello packets so the link would not inadvertently be brought up. While the link was up, OSPF routing information would be exchanged.

20. Which command would change an interface into an OSPF demand circuit?

  1. suppress lsa
  2. ip ospf supress lsa
  3. ip ospf demand-circuit
  4. ip supress multicast
  5. ip ospf supress

Answer – C
Explanation – The ip ospf demand-circuit is the only command needed to configure a demand circuit.

21. Which of the following consumes the most bandwidth?

  1. Backup interface
  2. OSPF demand circuit
  3. Floating route
  4. HSRP
  5. Static route

Answer – D
Explanation – HSRP is the only technology listed that generates packets by default.

Leave a Reply